skip to Main Content

Stankoverlast

Stankoverlast door rioolproblemen is erg vervelend. Uw woon- en/of werkplezier kan hier behoorlijk onder lijden. Wanneer er stankoverlast is, dan is het een teken dat er ergens in het riool een lek is. Dit is vervelend maar belangrijker nog, ook erg gevaarlijk. Het kan leiden tot hoofdpijnklachten, of nog erger.

De rioollucht die u ruikt, kan H2S gas zijn. Dit staat voor waterstofsulfide, ook wel rioolgas genoemd. H2S gas wordt veroorzaakt doordat organische stoffen gaan rotten. Het gas is giftig en kan in hoge doseringen zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. U kunt er o.a. bedwelmt door raken.

Belangrijk dus om snel actie te ondernemen wanneer u hier last van heeft.

Oorzaken stankoverlast

In combinatie met de modernste apparatuur en onze ruime ervaring met het oplossen van langslepende rioolstankproblemen, kunnen we onszelf gerust ‘de rioolstankspecialist’ noemen. Wij vertellen u waar de rioolstank vandaan komt, geven een passend advies of stellen een rapportage of vrijblijvende offerte op. Onze afdeling reparatie en vernieuwing lost het probleem graag op een vakkundige manier voor u op.

Rioolprobleem herkennen

Wanneer u een vieze riool lucht ruikt is er vaak iets aan de hand. De lucht die u ruikt is hardnekkig en penetrant en zal ook niet snel verdwijnen. De aanwezigheid van rioolvliegjes wijst er ook op dat er problemen zijn met uw afvoer/ riolering. Het moment om actie te ondernemen.

Stankonderzoek

Om te kijken waar het precieze lek zit gebruiken we de rookinspectie. Hiermee komen de kleinste beschadigingen aan het riool aan het licht. We gebruiken een rookgenerator waarmee speciale rookvloeistof het gehele riool vult. Deze rookvloeistof is milieuvriendelijk. Omdat het riool normaal een gesloten systeem is, met alleen de ontluchting als open verbinding, kan direct worden gezien waar het probleem zich bevindt. Op de plek waar het lek zich bevindt zal namelijk rook naar buiten treden. Door dit lek komen dan ook de onaangename geuren het huis binnen en zorgt dus voor de stankoverlast. Nadat de plek is vastgesteld waar het lek is, kunnen er maatregelen genomen worden om de stankoverlast op te lossen. Dit wordt natuurlijk met u in overleg gedaan. Vaak is het probleem ontstaan door een rioolbreuk of rioolverzakking. Dit moet dan ook op een professionele manier gerepareerd worden.

We zullen een passend advies geven en een rapportage van het onderzoek opstellen. Daarnaast zal u ook een vrijblijvende offerte worden aangeboden.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel 0181 201919

Back To Top
BEL ONS