skip to Main Content

Camera inspectie, wat doen we?

Rioleringsproblemen zijn niet altijd makkelijk te achterhalen. Wanneer de leidingen bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn, is de rioolcamera een uitkomst. Zo kunnen wij toch de binnenkant van het riool bekijken.
Een rioolprobleem kan optreden als de leiding erg vervuild is, verzakt is of zelfs afgebroken is. Boomwortels kunnen ook de riolering dwarsbomen, een voorwerp kan klem zitten in de leiding of andere beschadigingen kunnen ervoor zorgen dat je riool verstopt is. Met onze camera apparatuur kunnen wij dit soort problemen opsporen.

Tijdens een rioolinspectie met een riool camera volgen wij de weg in het riool op een beeldscherm. Op basis van de camerabeelden kan er een inschatting gemaakt worden van de ernst van de situatie. De camera geeft precies de afgelegde afstand aan waardoor het makkelijk is te bepalen waar de plaats is van het probleem. Dit kan veel tijd en kosten besparen omdat onnodig hak- en breek- en graafwerk voorkomen kan worden. Wanneer u wilt zou u zelfs mee kunnen kijken op het beeldscherm. Er worden opnamen gemaakt van de inspectie welke opgeslagen worden op een USB stick. Deze kunnen tevens naar u gemaild worden, zodat u zelf ook beschikking heeft over uw eigen staat van het riool.

Als de camera inspectie is afgerond kan de oorzaak in kaart gebracht worden en hierop zal ook een passend advies en/of plan van aanpak gemaakt worden. Dit kan zijn dat een reiniging van het riool voldoende is, of dat er in het ergste geval, een nieuw riool aangelegd moet worden.

Wat kunt u verwachten bij een camera inspectie, samengevat

De riool camera wordt aan een flexibel snoer vastgemaakt en wordt in het riool gebracht. Elk mogelijk probleem wordt vastgelegd door de riool camera. De beelden worden op usb stick opgeslagen en kunnen eventueel naar u toe worden gemaild. Met sonartechniek wordt de camerakop precies gelokaliseerd. Dit voorkomt onnodig sloop- en graafwerk en geeft een snellere oplossing voor het probleem.

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact op via het aanvraagformulier rechts op de site, stuur een mail naar info@wolthuisrioolservice.nl of bel naar 0181 201919. Wilt u direct antwoord dan raad ik u aan om te bellen.

Back To Top
BEL ONS